Platanias

Platanias är en större by på nordvästra kusten, strax utanför Chania, och är en av svenskarnas mest populära resmål på Kreta. Det är inte konstigt då det här finns det mesta för en underbar semester. Platanias bjuder på en avslappnad och välkomnande atmosfär, och har samtidigt ett härligt pulserande nattliv. Det är ett turistställe som passar de flesta.

 

Platanias ligger endast 10 km från Chania och det innebär att du aldrig har långt borta till staden. Många lämnar dock aldrig Platanias under sin vistelse p.g.a. det stora utbudet i den härliga semesterbyn. Platanias passar riktigt bra för barnfamiljen med sin vänliga och mysiga karaktär. Byn är känd för att ha riktigt trevliga och gästvänliga invånare.

För inte allt för länge sedan var Platanias en lantlig och stillsam grekisk by, och trots att byn idag är en turistort, finns den gamla stadskärnan kvar. Den ligger belägen på en hög kulle och består av vacker grekisk arkitektur. Härifrån får du en underbar utsikt över Platanias, kusten och havet.

Strand och uteliv

Stranden i Platanias är ca 4 kilometer lång och är finstenig. Här finns det mesta för att din vistelse på stranden ska bli så njutbar som möjligt. Du kan hyra solstolar, parasoller och pedalbåtar. Det finns också det mesta inom vattensporter av olika slag. Passa gärna på att snorkla i det klara vattnet.

Det finns ett stort utbud av restauranger och tavernor, och maten håller generellt sett hög standard. Det finns också flera barer och diskotek för dig som älskar ett levande nattliv. På sommaren kan det bli riktigt packat på uteställena med massor av festsugna personer från hela Europa.

Stillsam natur

Vi rekommenderar att du tar en promenad i olivlundarna eller apelsinodlingarna

Vill du lämna pulsen rekommenderar vi att du tar en promenad i olivlundarna eller apelsinodlingarna som omgärdar Platanias. Det är fantastiskt pittoreskt och harmoniskt i dessa områden. Tar du dig ytterligare en bit utanför Platanias hittar du orörd natur med vilda träd och växter. Ett måste för den naturintresserade.

Det finns ett mycket stort utbud av hotell och lägenheter i Platanias. Du kan bo flott på femstjärnigt hotell eller billigt på något av alla budgethotell eller hostels. I byn finns även apotek, läkare, banker och annat praktiskt som kan vara bra att veta om vid en oväntad situation. Det byggs mycket i Platanias p.g.a. sin stora tillströmning av turister så det kan vara något störande, men så är det på de flesta populära turistorter.