Agia Marina

Agia Marina

Semesterorten Agia Marina är ett populärt resmål på Kreta för oss svenskar. Området är mycket trivsamt och passar perfekt för barnfamiljer. Agia Marina ligger längs den långa stranden på nordvästkusten, i närheten av Chania. Trots att det bara bor strax över 1 000 personer i Agia Marina är orten full av liv, som till störst del beror på turismen.

Trots att Agia Marina är litet kan det bli ganska mycket liv och aktivitet av turister under högsäsongerna

Agia Marina är en turistort, men är trots det en väldigt trivsam och charmig sådan. P.g.a. Agia Marinas ringa storlek blir det aldrig vilt och galet vilket gynnar barnfamiljer och dem som söker ro. Trots att Agia Marina är litet kan turisterna göra ganska mycket liv och rörelse under högsäsongerna. Det kan då vara skönt att söka extra ro i de äldre grekiska delarna av Agia Marina. Runt orten finns det också bl.a. olivlundar som kan stilla även de mest stressade själarna.

Strand och aktiviteter

Det är aldrig långt till den 2,5 km långa stranden i Agia Marina. Sanden skiftar i färg från gult till rödaktigt och är härligt mjuk. Det är för det mesta långgrunt och barnvänligt, perfekt om du har barnen med dig. Det finns även massor av strandaktiviteter att prova på och en välutrustad lekpark att ha kul i för de mindre.

Det finns ett flertal familjedrivna restauranger och tavernor, som serverar traditionell kretansk mat. På kvällarna kan du se en vacker solnedgång från ett mysigt strandkafé och låta tiden rinna iväg i stillhet. Det finns massor med vackra och söta handgjorda souvenirer att shoppa runt om i Agia Marina, och butikerna håller ofta öppet långt in på kvällen.

Mycket i närheten

Kretas andra största stad, Chania, ligger ca 9 km bort och det blir en kort resa dit med hyrbil, buss eller taxi (enkel resa kostar strax över €10). Chania bjuder på massor av bra restauranger, barer och shoppingställen. Är du ute efter party är det en skön bonus att Platanias också ligger en taxifärd bort. Alldeles intill Agia Marina ligger Kato Stalos som i stort sett är sammanväxt med den lilla orten.

Charterresor

De större charterbyråerna erbjuder resor till Agia Marina. Ta en titt på utbudet hos respektive byrå: