Ta dig runt på Kreta

Det finns en rad olika valmöjligheter för den som vill ta sig runt på Kreta. Här hittar du information om vilket alternativ som passar dig bäst beroende på vart du vill åka, hur lång tid det får ta, vad det får kosta och hur mycket flexibilitet du vill ha under din tur.

Hyrbil

En bra idé för att kunna ta dig runt på hela Kreta på ett fritt sätt är att hyra bil. Priserna börjar på runt €40 per dygn och blir billigare ju längre period du hyr. Kontrollera att papper och försäkring är som de ska vara. Viktigt att ta hänsyn till är att trafiksituationen ofta är kaotisk på Kreta, och att folk kör “mer liberalt” i jämförelse med i Sverige.
» Läs vår guide om att köra bil på Kreta

Buss

Buss är ett bra sätt för att ta sig mellan städerna eller för att ta dig längre sträckor för ett lågt pris. Bussarna håller jämförelsevis hög nivå och är moderna med bl.a. luftkonditionering. Priserna ligger på mellan €1 och €10.

Moped

Det förekommer många mopedolyckor på Kreta

Det är mycket populärt att hyra moped på Kreta och är också ett mycket smidigt sätt att ta sig runt med. Billigt är det också då priserna ligger på runt €12 per dygn. Den stora nackdelen är det förekommer många mopedolyckor på Kreta, så var aktsam!

Taxi

Taxi är ett bra och lätt sätt att ta sig runt kortare sträckor, men det är inte jättebilligt. Priserna börjar på ca €4, men kilometerpriset kan variera stort.

Taxibolag

Taxi Heraklion
Tel: +30 2810 210102

Taxi Chania
Tel: +30 28210 94300

Taxi Rethymnon
Tel: +30 28310 25000

Cykel

Att uppleva Kretas natur och landskap på cykel är fantastiskt

För att slippa miljöförstöring och omständliga fordon är en cykel att rekommendera. Att uppleva Kretas natur och landskap på cykel är fantastiskt. Det kostar ca €5 för att hyra cykel en dag och blir billigare ju längre du hyr.