Agios Nikolaos

Agios Nikolaos

I Agios Nikolaos kan du ta en promenad längs den pittoreska hamnen, ta ett dopp i den lilla romantiska sjön mitt i centrum eller njuta av småstadspulsen. Agios Nikolaos är en av Greklands mest utvecklade semesterorter och ett av Kretas främsta. Orten är känd för att vara “trendig och fin” och passar extra bra för dig som vill njuta av det lite klassigare.

Mitt i Agios Nikolaos ligger den lilla men fantastiskt vackra lagunen Voulismeni

Agios Nikolaos är huvudstad i regionen Lassithi sedan 1904 och har över 40 års erfarenhet av turism. Orten ligger på den östra delen av Kreta, i nordvästra sidan av bukten Mirabello Bay. Namnet på orten är taget från Nikolaos, helgonet för segling och hela Grekland. Agios Nikolaos har ett otroligt vacker landskap som omgärdar orten på alla sidor. Tusentals turister besöker Agios Nikolaos varje år och de flesta som besöker Agios Nikolaos är från västra Europa och Grekland.

Sevärdheter och utflykter

Mitt i Agios Nikolaos ligger den lilla men fantastiskt vackra lagunen Voulismeni som är en sötvattensjö. Enligt legenden badade gudinnan Athena i sjön. Strax utanför kusten ligger pytteön Agioi Pantes som är värd ett besök. I Agios Nikolaos finns även ett arkelogiskt muséum och en blomsterutställning vid namn Iris.

För dem som gillar att röra på sig finns det ett bra utbud av aktiviteter. I Agios Nikolaos hittar du anläggningar för fotboll, tennis, vollyboll, basket, minigolf och mycket mer. För dem som vill ta det lugnare finns det under sommaren en utomhusbio vid namn Christina. Och för dem som vill ut på festa finns det ett gott utbud av barer och diskotek att roa sig på.

Stränder

Inti Agios Nikolaos finner du de två fina stränderna Kitroplatia och Ammos, som ligger på var sin sida av hamnen. Stränderna är inte så långa och kan snabbt bli överfulla under högsäsongerna. Men de erbjuder det mesta för strandälskaren som solstolar, parasoller, båtuthyrning mm. Stränderna är också barnvänliga och har många aktiviteter. Ca tre km från Agios Nikolaos hittar du stranden Almiro, som är härlig pudersand och vattnet är tryggt långgrunt.

Charterresor

Charterbolaget Apollo erbjuder resor till Agios Nikolaos. Ta en titt på utbudet här: