Utforska Kretas vatten

För många är semestern enbart avsedd för sol och bad, det vill säga total avkoppling från vardagens bestyr. Men för de som inte riktigt har tålamodet att enbart ligga på stranden, så kan en dykkurs för att lära sig dyka vara att rekommendera. Kretas vatten erbjuder nämligen en fantastisk upplevelse.

Att enbart ligga på stranden och dåsa, passar inte alla. Om du är typen som lätt blir lite rastlös och verkligen vill ha något att göra efter några dagars vila, så är Kreta den perfekta platsen att lära sig dyka på. Förutom att vattnet är utmärkt så finns det också många väldigt kvalificerade dyklärare som kan ge dig träning vare sig du är total nybörjade eller redan har en viss erfarenhet av dykning.

Det bästa vattnet avseende dykning på Kreta finns på öns södra sida. Där har man möjlighet att förutom den vackra havsbotten även få syn på olika fiskar, och under den tidiga hösten, delfiner och sköldpaddor. För dig som redan har en del erfarenhet i dykning så kan du också prova på grottdykning, om du också är medveten om de risker som finns med denna aktivitet det vill säga.

Att få tag på bra och säkra dyklärare är inte svårt på Kreta. Eftersom turismen här är en stor industri, och dykningen en stor del av denna, så är det bara att fråga din reseledare eller på ditt hotell.